1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Wereldkeuken
  5. El Classico, vanillevla met hagelslag!

El Classico, vanillevla met hagelslag!

Door: Barryskulinairekeuken

  • Wereld, Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-05-2019

Ingrediënten 1 personen


1 pak vanille vla van de supermarkt
1 pak melkhagelslag


Verder heb je nodig


Kommetje of bord

Klassieke vanillevla met melkhagelslag

Klik op volgende voor nog een foto

Klik op volgende voor nog een foto
Vanillevla met kwinkhagelslag

Een exotische variatie op het klassieke recept

Een exotische variatie op het klassieke recept

Vanillevla wordt traditioneel in Nederland gegeten als toetje. Soms wel eens als ontbijt of tussendoor maar ik vind dat niet zo lekker. Smaken verschillen!

Ook is dit een handig recept voor als je geen zin hebt om een moeilijk toetje te maken en toch iets bijzonders op tafel wilt zetten.

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

LET OP! JE HEBT NIET HET HELE PAK HAGELSLAG OF VLA NODIG VOOR DIT RECEPT! BEWAAR DE REST VAN DE VLA IN DE IJSKAST HET LIEFST IN DE DEUR! DE HAGELSLAG KAN GEWOON IN HET KEUKENKASTJE OF WAAR JE DAN OOK JE ONTBIJTSPULLEN BEWAARD!

Stap 1: Pak het kommetje of bord en zorg dat deze afgewassen is.

Stap 2: Kijk of je alles in huis hebt gehaald of ga dit anders doen! (Wees creatief, buren hebben vaak ook hagelslag in huis!)

Stap 3: Neem het pak vla en maak deze open.

Stap 4: Scheld op het pak vla omdat het niet goed open is gegaan en je nu aan 2 kanten vla kan schenken (Zo herkenbaar haha)

Stap 5: Doe een royale hoeveelheid vla in de kom, houd er wel rekening mee dat de hagelslag er nog bij moet kunnen.

Stap 6: Strooi de hagelslag royaal over de vla heen.

Stap 7: Ga lekker op de bank zitten met je favoriete politieachtervolgingsprogramma en geniet!

Tags, , , , , ,

Serveertip

Wist je dat je ook kwinkslag kan gebruiken! Check de foto toen ik dat eens op de camping had gedaan. Wel even wennen maar ook zo lekker!

Naast vanillevla kan je ook andere vlasoorten gebruiken. Aardbeienvla raad ik wel af, deze smaakt heel chemisch.
Ook yoghurt zou ik niet doen, das veel te zuur.


Met wie ga jij deze vla eten?



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barryskulinairekeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top