1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegratineerde groenten met scampi

Gegratineerde groenten met scampi

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2019

Ingrediënten 4 personen


20 cl visbouillon
50 g geraspte parmezaan
150 g oesterzwammen
3 soeplepels olijfolie
2 preiwitten
6 saffraanstampers
16 tijgergarnalen, gekookt (jumbo)
10 cl tomatencoulis
20 cl verse room


Gegratineerde groenten met scampi
Gegratineerde groenten met scampi

Makkelijk en super lekker als hoofdgerecht of als voorgerecht 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de witte preistengels schoon. Snij ze in de lengte door en daarna in fijne reepjes. Gooi ze in een kookpan met 2 eetlepels olie. Zet er een deksel op en laat ze 15 min. zweten op een zacht vuur.
-Maak ondertussen de oesterzwammen schoon, braad ze 3 min. in 1 eetlepel olijfolie. Laat ze uitlekken en droog ze af met keukenpapier.
-Breng de bouillon en de tomatencoulis aan de kook, zet het vuur lager en laat voor de helft inkoken.
-Voeg de room, saffraan, zout en peper toe. Meng en laat 3 min. koken op laag vuur, zodat de saus dik wordt.
-Verdeel de prei, de oesterzwammen en de scampi over vier kleine bordjes.
-Overgiet de garnituur met saus, bestrooi met geraspte kaas en laat 2 tot 3 min. gratineren onder de grill. Dien heel warm op.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top