1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Worteltartaar met appelen en scampi op Indische wijze

Worteltartaar met appelen en scampi op Indische wijze

Door: marcdepester

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2019

Ingrediënten 4 personen


2 appels
arachideolie
15 diepgevroren grote scampi
Fleur de sel
4 mooie wortelen
4 takjes munt voor de versiering (naar keuze)
Peper van de molen
tandoori kruidenmix


Worteltartaar met appelen en scampi op Indische wijze
Worteltartaar met appelen en scampi op Indische wijze

Overheerlijk gerecht uit Indië

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


-Laat de garnalen weken in water. Pel ze zodra ze zijn ontdooid en verwijder darmkanaaltje
-Verwarm een antikleefpan. Zodra de pan heet is, voeg je de garnalen toe en laat je ze met een snuifje zout bakken tot ze roze worden.
-Rijg ze twee per twee op kleine brochettepennen en zet opzij.
-Schil de wortelen en snij ze in blokjes van 5 mm zijde. Laat 3 minuten koken in licht gezouten water (de blokjes moeten nog licht krokant zijn). Laat uitlekken en hou onder koud stromend water.
-Schil de appelen en snij in vier en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in kleine blokjes van 5 mm zijde.
-Meng de wortelen en de appelen in een kom. Voeg een eetlepel arachideolie en een eetlepel tandoori kruidenmix toe.
-Schik op elk bord een portie tartaar.
-Leg er twee kleine brochettes op en werk af met een takje verse munt.


Tags

Serveertip

Je kan de garnalen zowel warm als koud opdienen. Deze laatste optie is makkelijker als je vrienden ontvangt en zelf niets van het feest wilt missen!

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top