1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Hele cola kip van de barbecue

Hele cola kip van de barbecue

Door: Aleidv

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-05-2019

Ingrediënten 4 personen


1 maiskip
1 blikje cola
2 el bruine suiker
4 el ketchup
3 el mosterd
1 tl paprikapoeder


Verder heb je nodig


Barbecue met deksel
Beer can houder (houder om kip over een blikje heen, rechtop te kunnen zetten; verkrijgbaar bij winkels waar ze barbecue-spullen verkopen)


Dit is een combinatie van de beer can chicken en zuid afrikaanse kippenpoten in cola marinade. De marinade en het blikje cola in de kip maken hem super mals. Je proeft de cola niet terug; deze gaat op in een prachtige sticky barbecue saus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan, bereid voor op indirect grillen op 160 graden.

Schenk een half blikje cola in een kom en meng met de suiker, ketchup, mosterd en paprikapoeder. Trek voorzichtig het vel van de kip los. Smeer de kip aan de binnen- en buitenkant en onder het vel in met de saus en laat even intrekken. Prik nog 2 gaatjes in de bovenkant van het cola blikje en zet hem in de beer can houder. Zet voorzichtig de kip met de onderkant over het blikje heen.

Zet een bak water in de barbecue tussen de kolen en zet hier de kip boven. Grill de kip afhankelijk van de grootte 45 tot 60 minuten.

Tags,

Serveertip

Als je van meer pit houdt, kun je cayenne peper toevoegen i.p.v. paprikapoeder.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Aleidv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top