1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pladijs met limoenboter, tomaat en primeurpatatjes

Pladijs met limoenboter, tomaat en primeurpatatjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-05-2019

Ingrediënten 4 personen


Verse peterselie
2 bakjes kerstomaten
1 flinke klont boter
1 zakje gemengde sla
tijm
laurier
2 mooie pladijzen
2 knoflookteentjes
2 limoenen
dille
20 klein nieuwe aardappeltjes
1 scheutje witte wijn


Pladijs met limoenboter, tomaat en primeurpatatjes
Pladijs met limoenboter, tomaat en primeurpatatjes

Lekker pladijsgerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
-Wrijf de vis in met een beetje olijfolie en gril kort rechtstreeks op de grill langs beide kanten.
-Verwarm nu de paella pan op de grill en leg er de vis in. Besprenkel met witte wijn, limoensap en klontjes boter.
-Leg er ook tijm, laurier en de kerstomaten tussen.
-Kruid om te beginnen met peper.
-Bedek de paella pan met zilverpapier en laat de vis rustig verder garen.
-Halveer de patatjes, besprenkel met olijfolie en gril ze op de BBQ.
Eenmaal de vis gaar, werk af met peterselie en dille en serveer met een simpel slaatje.

Tags

Bron

Delhaize-jeroen meus



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top