
1 Ui
4 knoflook teentjes
olijf olie
240 gram gesneden olijven (1 pot)
800 gram tomaten blokjes uit blik
1/2 bleekselderij
3 bos uitjes
1 paprika
4 Eieren
Kruiden en specerijen
1 Tl groente bouillon poeder
1 El Kurkuma
1 E Paprika poeder
1 El Komijn poeder
2 El Peterselie
Peper en zout
80 gram basmati rijst per persoon
Pan met deksel
Spatel
Koksmes
Snijplank
Ik heb gezien bij andere bronnen dat dit met brood wordt geserveerd maar ik vond het erg lekker met rijst als avond eten!
- Snijd en was alle groenten
- Fruit de ui en knoflook
- Voeg toe de bleekselderij en blijf even roeren.
- Voeg toe de paprika, daarna de specerijen, daarna de tomaten, daarna olijven en kruiden
- Proef en breng op smaak indien nodig
Het ei
- Maak kuiltjes voor de eieren.
- Breek de eieren en voeg ze toe in de kuiltjes
- Op midden hoog vuur laat de eiren dan sudderen met deksel
- Wacht tot gewenste gaarheid
Dit kun je ook als ontbijt of lunch eten en serveren met brood. Ik zelf vond het lekker als avond eten met rijst.
Https://www.youtube.com/watch?v=ifWWRZSWS18