1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Shakshuka

Shakshuka

Door: Chefdaniel

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2019

Ingrediënten 4 personen


1 Ui
4 knoflook teentjes
olijf olie
240 gram gesneden olijven (1 pot)
800 gram tomaten blokjes uit blik
1/2 bleekselderij
3 bos uitjes
1 paprika
4 Eieren

Kruiden en specerijen
1 Tl groente bouillon poeder
1 El Kurkuma
1 E Paprika poeder
1 El Komijn poeder
2 El Peterselie
Peper en zout

80 gram basmati rijst per persoon


Verder heb je nodig


Pan met deksel
Spatel
Koksmes
Snijplank

Shakshuka
Shakshuka

Ik heb gezien bij andere bronnen dat dit met brood wordt geserveerd maar ik vond het erg lekker met rijst als avond eten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd en was alle groenten
- Fruit de ui en knoflook
- Voeg toe de bleekselderij en blijf even roeren.
- Voeg toe de paprika, daarna de specerijen, daarna de tomaten, daarna olijven en kruiden
- Proef en breng op smaak indien nodig

Het ei
- Maak kuiltjes voor de eieren.
- Breek de eieren en voeg ze toe in de kuiltjes
- Op midden hoog vuur laat de eiren dan sudderen met deksel
- Wacht tot gewenste gaarheid

Tags,

Serveertip

Dit kun je ook als ontbijt of lunch eten en serveren met brood. Ik zelf vond het lekker als avond eten met rijst.

Bron

Https://www.youtube.com/watch?v=ifWWRZSWS18



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top