1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Heerlijke warme kwast voor 's winters

Heerlijke warme kwast voor 's winters

Door: Barryskulinairekeuken

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-05-2019

Ingrediënten 1 personen


Water, citroensap, tranen van verdriet, geduld


Verder heb je nodig


1x glazen kan, 1x pan, 1x glaasje, 5 citroenen, beschermende bril

Heerlijke warme kwast voor 's winters
Heerlijke warme kwast voor 's winters

Vroeger toen je nog kleine dreumes was heb je er vast wel eens behoorlijk je tong aan gebrand: kwast! Dit ouderwetse Nederlandse recept is uitstekend voor in de koude winterdagen, bijvoorbeeld op de ijsbaan.

Rijk aan vitamine C en gekenmerkt door zijn weeïge en over het algemeen vieze smaak is dit het ultieme drankje om niet te drinken in de winter.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn voordat je begint. De benodigde temperatuur om je mond te branden bereik je pas wanneer het drankje helemaal klaar is. Daarnaast is het belangrijk dat alle apparatuur schoon en geordend is.

1. Neem de glazen kan uit de kast. Als je geen glazen kan hebt kun je ook een ander voorwerp gebruiken dat een vloeistof kan bevatten (emmer, schaal, etc.).

2. Vul 3/4e deel van de kan met water. Dit kan in principe kraanwater zijn maar plat water uit de fles mag ook. Gebruik geen demiwater of slootwater.

3. Schenk de kan leeg in de pan.

4. Snijd de citroenen door de helft met een mes. Pas op dat je je niet in je rug snijdt, vraag bij het ontbreken van basale motorische ontwikkeling iemand anders.

5. Zet de beschermende bril op.

6. Neem de halve citroenen en knijp deze een voor een uit boven de pan met water. Verwijder nadien de pitjes uit het water. Als je hiermee klaar bent kun je de beschermende bril in principe afzetten.

7. Doe de deksel op de pan en zet het gas gemiddeld hoog. Je kunt het recept ook maken op laag vuur maar dan duurt het meestal langer.

8. Wacht totdat het water bijna kookt (5 - 10 minuten) en zet het gas uit.

Belangrijk: de volgende stappen moet je snel doen anders koelt de drank te snel af.

9. Schenk de pan leeg in je kan.

10. Schenk een glas vol met de inhoud van de kan.

11. Neem direct een slok van het drankje en voel de brandende pijn van hete vloeistof in je mond.

Smakelijk!!

Tags, ,

Serveertip

Je kunt ook grapefruit gebruiken als alternatief. Dit geeft de kwast een exotisch tintje!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barryskulinairekeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top