Vissticks 10st

  • Vis, Feestmaaltijd
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-05-2019
  • Vissticks 10st

    Vissticks 10st

    Vissticks 10st

Een visstick is een staafvormige snack die bestaat uit vis omhuld door een krokant laagje van paneermeel of een surrogaat. De soort vis die voor vissticks wordt gebruikt, is meestal filet van kabeljauwkoolvis of alaskakoolvis.Vissticks worden meestal als diepvriesproduct verkocht en ook bevroren bereid. Een van de grootste merkfabrikanten van vissticks is Iglo. Dit bedrijf vond de fish finger in 1955 uit in zijn fabriek te Great Yarmouth.In andere talen worden vissticks onder andere "visstaafjes" (FischstäbchenDuits), "visstokjes" (FiskepinnerNoors) en "visvingers" (fish fingersBrits-Engels) genoemd.  

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 pakje diepvriesvissticks (10 stuks, of 20 dan heb je later nog wat)
Eventueel knoflooksaus (zie recept om zelf knoflooksaus te maken waar je nog echt van gaat meuren!)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Combimagnetron

Bereidingswijze

OVEN:
Stap 1 :Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C, gas stand 5).
Stap 2: Leg de diepvries Vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven.
Stap 3:Laat gedurende 15 minuten bakken. Draai ze om na 10 minuten. ( NIET VERGETEN!!! ANDERS WORDEN ZE SLAP AAN DE ONDERKANT!!!!)

PAN:
Stap 1: Verwarm een beetje plantaardige olie of volle roomboter in een pan.
Stap 2:Bak de diepvries Vissticks op matig vuur gedurende 8 minuten.
Stap 3:Regelmatig omdraaien. NIET VERGETEN!!! ANDERS WORDEN ZE SLAP AAN DE BOVENKANT!!!!)

AIRFRYER
Stap1: Leg de diepvries Vissticks (maximaal 8 per keer) in de airfryer
Stap 2: bak gedurende 12 minuten op 180°C.

FRITUURPAN:
Stap 1: Verwarm de frituurpan op 170°C.
Stap 2: Bak de diepvries Vissticks (maximaal 8 per keer) gedurende 4 minuten op 170°C.
Stap 3: Dep met keukenpapier alvorens op te dienen.( NIET VERGETEN!)

Voor de beste resultaat raden wij de ovenbereiding aan.

Serveertip

(Combi-)Magnetrons zijn ontzettend handig, maar kunnen ook heel vies worden. Om vuil en vet te verwijderen, moet je dus geregeld de magnetron schoonmaken. Hierbij een aantal makkelijke en snelle tips voor het schoonmaken van de magnetron. Het resultaat? Een blinkende magnetron!

Schoonmaakazijn of citroen
Een snelle en makkelijke tip om voor de magnetron schoonmaken is met een kopje (schoonmaak)azijn. Zet dit ongeveer vijf minuten in de magnetron op de hoogste stand. De stoom in de magnetron weekt eenvoudig het vuil los. Hierna kun je met een doekje alles schoonvegen. Je kunt het schoonmaak azijn ook vervangend door een bakje water met citroen of een vaatwastablet.

Magnetron schoonmaken met ammonia
Smeer je met magnetron aan de binnenkant in met groen zeep. Zet vervolgens een schaaltje ammonia in de magnetron en laat dit met gesloten deur een nacht staan. Let op: zet de magnetron niet aan. De volgende dag veeg je de zeepresten met het losgekomen vuil eenvoudig weg.

Reinigen met een spray
In de supermarkt zijn er ook speciale reinigers verkrijgbaar voor de magnetron. Zorg er wel voor dat je niet een te agressieve spray gebruikt. Dit kan het rvs aantasten, vooral de buitenkant van de magnetron.

Draaiplateau schoonmaken
Het draaiplateau kun je afwassen of een aantal keren mee te laten draaien in de vaatwasser. Wat je ook kunt doen, is het plateau laten weken in een sopje met een opgeloste vaatwastablet.



Heb jij nog een goede tip? Deel ‘m!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten