1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bier van lauw naar koud!

Bier van lauw naar koud!

Door: Barryskulinairekeuken

  • Nederlands, Alcoholische dranken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-05-2019

Ingrediënten 1 personen


Bier


Verder heb je nodig


Vriezer of badkuip

Mijn favorite biermerk

Halveliter schultenbrau, perfect voor bij een wedstrijd van ado

Halveliter schultenbrau, perfect voor bij een wedstrijd van ado

Omdat ik veel vragen over de serveertip van mijn "Duitse andijviestamppot a lá Barry" kreeg, heb ik besloten om hier een recept voor te maken. Dit zijn erg handige tips als je net terug komt van de winkel en toch een koud pilsje wilt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Omdat ik vaak nog even vlak voor de wedstrijd nog even naar de winkel ging om pils te halen, begon ik mij te irriteren dat ze weinig of geen gekoeld bier verkopen in de supermarkt bij mij in de buurt. Zelfs als ze het verkopen is dit bier vaak duurder. Dit zal vast iets met de kosten voor de koeling te maken hebben maar daar is Barry minder in thuis.

Wanneer je thuiskomt met je boodschappen en toch zin hebt in een koud biertje dan heb ik de oplossing. Pak de halveliter blikken Schultenbrau (dit werkt ook met andere biermerken) uit de boodschappentas en zet ze op je aanrecht. Pak vervolgens een keukenrol en scheur hier velletjes keukenpapier vanaf. Maak deze velletjes vervolgens nat onder de kraan met koud, warm of lauw water en plak deze om de blikken heen. Dit zorgt er voor dat je blikken dan sneller koud worden. Overigens werkt dit ook met flesjes. Vergeet de blikken of flesjes daarna niet in de vriezer of koelkast te zetten.

Na ongeveer 15-30 minuten kan je dan heerlijk genieten van een koud pilsje. Belangrijk is wel dat je niet vergeet het bier uit de vriezer te halen gezien de blikken open kunnen gaan wanneer ze hier te lang inzitten.

Wanneer ik een spannende wedstrijd van Ado voor de boeg heb nodig ik vaak vrienden uit om bij mij de wedstrijd te kijken. Mijn vriezer zit dan vaak te vol om zo veel bier ion kwijt te kunnen. Gelukkig heb ik ook daar de oplossing voor:

Je kan hele treetjes bij de supermarkt halen en daarbij ook een aantal zakken ijsklontjes. Laat wanneer je thuis bent je badkuip vollopen met koud water. Doe hier de blikken die je gehaald hebt in en gooi hier de zakken ijsklontjes in leeg. Hier kunnen de jongens dan bier uit pakken tijdens de wedstrijd en hoef je niet je vriezer uit te ruimen!

Tags, ,

Serveertip

Het is handig om een grote bank te kopen van marktplaats als je veel vrienden uitnodigd om een wedstrijd te komen kijken. Meet wel even je huiskamer op om te weten of de bank past. Anders moet je een stuk er afzagen zoals mij al eens is overkomen.Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barryskulinairekeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top