1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Duitse andijviestamppot a lá Barry

Duitse andijviestamppot a lá Barry

  • Duits, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-05-2019

Ingrediënten 1 personen


600 g Kartoffeln
400 g glatte Endivie
1 TL Salz
6 Speckstreifen
1 Ganze Currywürst


Verder heb je nodig


- Stampotstampfer
- Stampotpfan


Andijviestamppot met gebakken curryworst uit duitsland

Deze foto heb ik genomen bij Anja, vandaar de slechte belichting.

Deze foto heb ik genomen bij Anja, vandaar de slechte belichting.

Op mijn vakantie in het altijd reurige Duitsland kwam ik langs een klein eetcafétje of zoals de duitsers het noemen een Café mit ein kuchen. Eigenlijk kwam ik alleen voor een lekker biertje maar het rook daar zo lekker. Ik vroeg aan die lieve fraulein (Anja heette ze): "FRAULEIN was da so gut riecht? " Anja de barvrouw riep terug vanuit de keuken : "Endivienbrei mit Wurst!". Nou dat lusstte ik wel en liet dat merken aan Anja. Anja was zo lief een groot bord op te scheppen en had de grootse curryworst (Currywürst) uit de pan gehaald. 

Na het smikkelen van die heerlijke endivienbrei vroeg ik aan haar: "Das schmeckte gut Hattest du das Rezept für diesen köstlichen Endivieneintopf für mich?" . Nou die had ze wel voor mij en deze deel ik graag mit jullie!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Originele versie:

Die Kartoffeln schälen und in gleichmäßige Stücke schneiden. In einem Topf mit Wasser, das die Kartoffeln gerade bedeckt, zum Kochen bringen und das Salz hinzu geben. Die Temperatur reduzieren und die Kartoffeln ungefähr 20 Minuten bei mittlerer Hitze kochen lassen. Inzwischen die Speckstreifen in einer Pfanne rösten. Anschließend in schmale Streifen oder Stücke schneiden.

Sobald sich die Kartoffeln mit einer Gabel anstechen lassen, das übrige Wasser abgießen, eine halbe Tasse davon jedoch bewahren. Die Kartoffeln stampfen und etwas von der restlichen Kochflüssigkeit hinzugeben, falls das Püree zu trocken sein sollte.

Die Endivie oder das Blattgemüse Ihrer Wahl waschen, abtropfen lassen und in schmale Streifen schneiden. Das Gemüse mit den pürierten Kartoffeln mischen und den Speck hinzugeben. Abschmecken und eventuell nachsalzen, und je nach Geschmack mit etwas Pfeffer oder Muskat würzen.

Jetzt die Würst auf den plate drapperen.


Vertaald naar het Nederlands:
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng aan de kook met water dat de aardappelen dekt en voeg het zout toe. Verlaag de temperatuur en bak de aardappelen ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur. Braad ondertussen de reepjes spek in een pan. Snijd vervolgens in smalle reepjes of stukjes.

Zodra de aardappelen zijn doorboord met een vork, laat u het resterende water weglopen, maar houdt u een halve kop ervan. Stamp de aardappelen en voeg wat van de resterende kookvloeistof toe als de puree te droog is.

Was de andijvie of bladgroenten naar keuze, laat uitlekken en snij in dunne reepjes. Meng de groenten met de gepureerde aardappelen en voeg het spek toe. Breng het seizoen en, indien nodig, zout, breng op smaak met peper of nootmuskaat.

Leg nu de worstjes op het bord.

Serveertip

Heb je een lauw pilsje gehaald in de supermarkt en wil je hem snel drinken? Dan kan je hem natuurlijk in de vriezer leggen. Wat je ook kan doen is een nat stukje keukenpapier om het flesje doen en dan in de vriezer. Dan is hij veel sneller koud en kan je eerder genieten.

Niet vergeten hé

Bron

Fraulein Anja uit HöhnOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barryskulinairekeuken


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barryskulinairekeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top