1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Gazpacho
  5. Thaise gazpacho

Thaise gazpacho

Door: marcdepester

  • Thais, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-05-2019

Ingrediënten 4 personen


5 rijpe tomaten
1 groene paprika
1 rode puntpaprika
½ komkommer, geschild
sap van 1 limoen
½ bos koriander
3 lente-uitjes
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels vissaus of 2 theelepels zout
1/2 rood pepertje, zonder zaadjes

Voor de afwerking: ½ komkommer, in kleine blokjes €" ½ rode puntpaprika, in kleine blokjes €" 2 el sushi azijn €" 50 g pindanoten, geroosterd en grof gehakt €" geroosterde sesamzaadjes


Thaise gazpacho
Thaise gazpacho

 Deze Thaise gazpacho is een variant op de Spaanse soepklassieker. Net zo snel klaar. Net zo lekker   drink hem ijs-ijskoud !Deze soep hoef je niet te koken. Gewoon even de groenten snijden, in je blender doen en op de startknop drukken. Heb je geen blender? Met een goede staafmixer lukt het ook.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de tomaten in stukken.
-Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in stukken.
-Schil de komkommer en snijd in stukken.
-Snijd 2 lente-uitjes grof.
-Verwijder de zaadjes uit het rood pepertje.

-Doe de tomaten, de komkommer, paprika's, lente-ui en pepertje in een blender, samen met het sap van 1 limoen, de halve bos koriander, 1 eetlepel sesamolie en het zout of de vissaus.
-Mix de soep glad.

Tags

Bron

Dishcover



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top