1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse rode bonensoep

Mexicaanse rode bonensoep

  • Mexicaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-05-2019

Ingrediënten 4 personen


boter of olijfolie
2 sjalotten
2 stengels witte selder
2 bataat
1 blik rode bonen (400 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 l groentebouillon
peper €" zout
fajitakruiden
oregano



Mexicaanse rode bonensoep
Mexicaanse rode bonensoep

 Trek niet meteen je neus op voor deze bonensoep. Bonen zijn voedzaam én lekker. Net als linzen en andere peulvruchten maak je met bonen hippe en gezonde gerechten. Zoals deze rode bonensoep met een Mexicaanse twist.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil en snijd de sjalotten in fijne ringen.
-Was en snijd de selderstengels in boogjes.
-Schil de bataat en snij in stukjes.
-Verwarm de boter of olie in een kookpot.
-Stoof de sjalotten glazig aan.
-Voeg de selderstukjes en de stukjes bataat toe.
-Stoof de groenten 5 minuten aan.
- Roer regelmatig om.
- Voeg peper, zout en de Mexicaanse kruiden toe (faijita en oregano).
-Stoof even mee aan voor extra smaak en aroma.
-Schenk de groentebouillon over de gestoofde groenten en voeg de gespoelde rode bonen en de tomatenblokjes toe.

-Laat de soep een half uurtje zachtjes koken totdat de groenten helemaal gaar zijn.

-Mix de bonensoep en zeef ze daarna. Proef en kruid eventueel bij.

Serveertip

Serveer deze Mexicaanse rode bonensoep met allerlei lekkers: tortillachips, koriander, guacamole, rode bonen, maïs of een schepje zure room.

Bron

Dishcover



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top