Gewokte groenten met vis op Aziatische wijze

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-05-2019
  • Gewokte groenten met vis op Aziatische wijze

    Gewokte groenten met vis op Aziatische wijze

    Gewokte groenten met vis op Aziatische wijze

Makkelijk, snel en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g visfilet naar keuze: roodbaars, kabeljauw, enz.
1 rode paprika
150 g sojascheuten
1 wortel
1/2 bussel lente-uitjes
1 stuk gember
4 eetlepels witte vermout
4 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels geroosterde sesamolie
peper, zout
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Bewaar het groene deel van de uitjes voor de versiering en snipper het witte deel fijn.
-Snij de paprika in repen en de wortel in staafjes.
-Verwarm de arachideolie in een wok en voeg de fijngesneden uitjes toe, de paprikarepen, de wortelstaafjes, de sojascheuten en de geraspte gember. Laat 2 minuten bakken op vrij hoog vuur.
-Voeg de sojasaus toe, de vermout en de sesamolie.
-Roer en leg er de in blokjes gesneden vis bovenop. Zet een deksel op de wok en laat 5 minuten stoven op heel zacht vuur.
-Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met het gehakte groen van de uitjes en serveer meteen met rijst.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten