Gegrilde little gems met caesar dressing
- Wereld, Salade
- 10-20 min.
Ben jij ook zo dol op Caesar salade? Ik vind vooral de dressing altijd zo lekker romig. Deze romige caesar dressing gaat perfect samen met de hartige smaak van gegrilde little gems. Niet iedere sla leent zich ervoor om lauw te verwerken maar deze sla zeker wel!
Ingrediënten 4 recipe.people
4 little gem's2 el olijfolie
versgemalen peper en zout
1 knoflookteen
2 ansjovisfilets uit blik
sap van een hele citroen of 2 el azijn
1 el olijfolie
30 g gemalen Parmezaanse kaas + extra voor de garnering
4 gekookte eitjes
6 middelgrote tomaten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 198,93 kcal |
Koolhydraten | 4,09 g |
Eiwitten | 10,48 g |
Vetten | 14,74 g |
Benodigdheden
Snijplank en mes, grillpanBereidingswijze
1. Verhit de barbecue of grillpan op hoog vuur.
2. Halveer de little gem's, haal de buitenste bladeren eraf en snijd een stukje van de onderkant eraf.
3. Breng op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout.
4. Grill de little gem's elk 2 minuten per kant.
5. Maak ondertussen de dressing. Meng de knoflook, ansjovisfilet, citroensap, olijfolie en Parmezaanse kaas in een Keukenmachine tot een smeuïge dressing.
6. Kook de eitjes en snijd de tomaten in parten.
7. Leg de little gem's op een grote schaal en verdeel hier overheen ook de gehalveerde eitjes en in parten gesneden tomaten.
8. Giet de dressing in een vloeiende beweging over de sla en breng op smaak met extra geschaafde Parmezaanse kaas en versgemalen peper.