1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Gegrilde little gems met caesar dressing

Gegrilde little gems met caesar dressing

  • Wereld, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-05-2019

Ingrediënten 4 personen


4 little gem's
2 el olijfolie
versgemalen peper en zout
1 knoflookteen
2 ansjovisfilets uit blik
sap van een hele citroen of 2 el azijn
1 el olijfolie
30 g gemalen Parmezaanse kaas + extra voor de garnering
4 gekookte eitjes
6 middelgrote tomaten


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, grillpan


Gegrilde little gems met caesar dressing
Gegrilde little gems met caesar dressing

Ben jij ook zo dol op Caesar salade? Ik vind vooral de dressing altijd zo lekker romig. Deze romige caesar dressing gaat perfect samen met de hartige smaak van gegrilde little gems. Niet iedere sla leent zich ervoor om lauw te verwerken maar deze sla zeker wel! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de barbecue of grillpan op hoog vuur.
2. Halveer de little gem's, haal de buitenste bladeren eraf en snijd een stukje van de onderkant eraf.
3. Breng op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout.
4. Grill de little gem's elk 2 minuten per kant.
5. Maak ondertussen de dressing. Meng de knoflook, ansjovisfilet, citroensap, olijfolie en Parmezaanse kaas in een Keukenmachine tot een smeuïge dressing.
6. Kook de eitjes en snijd de tomaten in parten.
7. Leg de little gem's op een grote schaal en verdeel hier overheen ook de gehalveerde eitjes en in parten gesneden tomaten.
8. Giet de dressing in een vloeiende beweging over de sla en breng op smaak met extra geschaafde Parmezaanse kaas en versgemalen peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top