Quinoa bowl met babyspinazie en feta

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 23-05-2019
  • Quinoa bowl met babyspinazie en feta

    Quinoa bowl met babyspinazie en feta

    Quinoa bowl met babyspinazie en feta

Voor een makkelijk lunchgerecht hoef je niet verder te zoeken! Deze quinoa bowl met babyspinazie en feta is een heerlijk lunchgerecht dat met 10 minuten al gemaakt is.  De bowl is gevuld met babyspinazie, feta, cherrytomaatjes, ui en op smaak gebracht met dille en citroen. Voor een lekkere maaltijd heb je echt niet veel nodig.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 Mini Pack Bonduelle Quinoa (1x 60 g)
½ rode ui
75 g cherrytomaatjes
1 takje dille
½ citroen
40 g babyspinazie
2 el olijfolie extra vierge
50 g feta
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 601,30 kcal
Koolhydraten 44,21 g
Eiwitten 18,93 g
Vetten 36,40 g
Benodigdheden
snijplank, (koks)mes, bowl

Bereidingswijze

1. Doe de quinoa in een kom en maak met een vork los.
2. Snijd de ui in halve ringen.
3. Halveer de tomaatjes.
4. Hak de dille fijn.
5. Snijd de citroen in partjes
6. Schep de ui, de tomaatjes en de dille door de quinoa.
7. Voeg ten slotte de spinazie en de olijfolie toe en breng de salade op smaak met zout en peper.
8. Schep de salade in een bowl en verkruimel er de feta grof boven. Serveer met de partjes citroen.

Serveertip

Variatietip: Voeg ook eens wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven toe.
Tip: Serveer de salade als hoofdgerecht met partjes gekookt ei, gebakken kipfilet, kabeljauwfilet of garnalen en knapperig stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten