1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaanse bowl met kipfilet en granaatappel

Marokkaanse bowl met kipfilet en granaatappel

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-05-2019

Ingrediënten 1 personen


1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (1 x 80 g)
50 g couscous
75 g kipfilet
1 tl ras el hanout
2 el olijfolie
1 klein takje munt
4 cm komkommer, in plakjes
50 g granaatappelpitjes
½ limoen, in partjes


Verder heb je nodig


Schaal, koekenpan, snijplank, (koks)mes, bowl


Marokkaanse bowl met kipfilet en granaatappel
Marokkaanse bowl met kipfilet en granaatappel

Zoals de naam al zegt is dit een Marokkaanse bowl met kipfilet en granaatappel. Voor deze geweldige bowl heb je maar een paar ingrediënten nodig voor een super resultaat! De kip is gekruid met ras el hanout en gaat geweldig samen met de zoetzure smaak van de granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Strooi de couscous in een schaal. Schenk er 100 ml heet water op en laat de couscous 5 min. wellen.
2. Wrijf de kipfilet in met de ras el hanout en bestrooi met peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de kipfilet in 12-15 min. goudbruin en gaar.
3. Hak de blaadjes van de takjes munt fijn.
4. Roer de couscous met een vork los. Meng de munt en 1 el olijfolie door de couscous en schep in een bowl.
5. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de kipfilet met de kikkererwten, de komkommer en de granaatappelpitjes over de couscous.
6. Serveer met de partjes limoen.

Serveertip

Tip: Deze bowl smaakt ook heel lekker met een lepel hummus er bij.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top