Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse salade bowl met ciabatta

Italiaanse salade bowl met ciabatta

Door: Bonduelle

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-05-2019

Ingrediënten 1 personen


1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (1 x 80 g)
2 trostomaten
½ citroen, schoongeboend
1,5 el olijfolie extra vierge
1 ciabattabroodje, in plakjes
½ teen knoflook
2 tl pijnboompitten
1 bol mozzarella (125 g), uitgelekt
1 takje basilicum


Verder heb je nodig


Rasp, koekenpan, Snijplank, (koks)mes, broodrooster of grillpan, bowl

Italiaanse salade bowl met ciabatta
Italiaanse salade bowl met ciabatta

Toe aan variatie? Deze Italiaanse salade bowl met ciabatta is een echte aanrader. Grill de ciabatta met wat knoflook en je wilt nooit meer anders. Zo heb je met maar een paar ingrediënten een prachtige bowl vol lekkers.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Rasp de schil van de citroen boven de tomaat. Voeg de olijfolie en een beetje zout toe en schep om.
3. Rooster de plakjes ciabatta in de broodrooster of grillpan goudbruin en krokant. Wrijf de bovenkant van de sneetjes in met het snijvlak van de knoflookhelft (= bruschette).
4. Rooster in een droge Koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
5. Leg de mozzarella in een bowl. Verdeel de tomaatjes, de kikkererwten en de bruschette rond de mozzarella.
6. Bestrooi met de basilicum, de pijnboompitten en peper naar smaak.

Tags, , ,

Serveertip

Tip: Schenk nog een straaltje extra vierge olijfolie over de mozzarella voor nog meer smaak.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top