Aziatische quinoa bowl met tofu

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Aziatische quinoa bowl met tofu

    Aziatische quinoa bowl met tofu

    Aziatische quinoa bowl met tofu

Op zoek naar een gezonde maaltijd voor vanavond? Deze Aziatische quinoa bowl met tofu is perfect. De bowl is gevuld met edamame, mais, avocado en nog veel meer lekkers. Breng op smaak met rode peper en sojasaus. Daarnaast is deze bowl helemaal vegan!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 Mini Pack Bonduelle Crispy Maïs (1 x 75 g)
1 Mini Pack Bonduelle Edamame bonen (1 x 80 g)
50 g volkoren quinoa
100 g tofu
1 el sojasaus
1 tomaat
½ kleine rode peper
1 tl sesamzaad
1 el plantaardige olie
½ avocado
2 el grofgehakte koriander
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 761,09 kcal
Koolhydraten 43,39 g
Eiwitten 35,75 g
Vetten 45,18 g
Benodigdheden
kookpan, koekenpan, snijplank, (koks)mes, bowl

Bereidingswijze

1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Dep de tofu droog, snijd in blokjes en dep nogmaals droog.
3. Meng de tofu met de sojasaus.
4. Snijd de tomaten in blokjes.
5. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn.
6. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
7. Schenk de olie in de koekenpan en bak de tofublokjes in 4 min. bruin.
8. Snijd intussen het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
9. Schep de quinoa in een bowl. Verdeel de tomaat, de maïs, de edamame bonen, de tofublokjes en de avocado over de quinoa.
10. Bestrooi met de rode peper, de koriander en het geroosterd sesamzaad.

Serveertip

Tip: Deze bowl smaakt ook lekker met partjes limoen er bij. Gebruik Saitaku sojasaus en sesamzaad voor dit gerecht.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Bonduelle avatar
Bonduelle

Doorsturen

Home Recepten