Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met asperges en tomatensaus

Pasta met asperges en tomatensaus

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2019

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram pasta
- 400 gram saucijzen (of gehakt)
- 600 gram asperges
- 500 gram verse tomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 flinke ui (of 2 kleine)
- 1 flinke teen knoflook (of 2 kleine)
- handvol basilicum
- 200 ml witte wijn
- olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
- peper en zout
- geraspte Pecorino (of Parmezaan)


Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus
Pasta met asperges en tomatensaus

Dit gerecht is ideaal om ook mensen die normaal gesproken niet zo dol op asperges of kinderen die geen asperges 'lusten' aan de asperges te krijgen.
Op het moment zijn de asperges niet zo duur en dan begin ik weer allerlei anders dan andere gerechten ermee uit te proberen. Een heerlijke variatie op de klassieke asperges en als je toch meerdere keren per week asperges wilt eten in de korte periode dat ze er zijn, heb je toch wat afwisseling op je bord.
Ik heb saucijzen gebruikt die ik in stukjes heb gesneden maar je kunt hiervoor ook gehakt/balletjes gebruiken.

TIP: Ik heb het gemaakt met witte asperges omdat ik die nou eenmaal het lekkerste vind, maar dit gerecht kun je ook prima met de groene variant maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de gehakte knoflook en fijngesnipperde ui.
- Voeg de in stukjes gesneden saucijzen (of gehakt) toe en bak het rondom bruin.
- Doe dan de ontvelde en in stukjes gesneden tomaat en de geschilde en in stukjes gesneden asperges erbij en stoof dit een paar minuutjes mee.
- Voeg dan de tomatenpuree, wijn, Italiaanse kruiden en peper/zout toe en laat het geheel op een klein pitje ongeveer 10 minuutjes zachtjes sudderen tot de asperges gaar zijn (de asperges mogen nog wel een 'bite' hebben). Als de saus niet voldoende indikt kun je het deksel van de pan laten of de saus eventueel een beetje binden.
- Kook intussen de pasta ook al dente.
- Als de saus klaar is doe je de pasta en de fijngesneden basilicum bij. Schep alles door elkaar.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Schep de pasta in diepe borden en strooi er versgeraspte Pecorino of Parmezaanse kaas overheen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top