1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-05-2019

Ingrediënten 2 personen


2 gekonfijte eendenbouten
1 middelgrote sjalot
1/2 bosje platte peterselie
100 g veldsla
1 eetlepel vierge sesamolie
1 eetlepel olijfolie
2 koffielepels rodewijnazijn
2 eetlepels confituur bosvruchten (Delhaize)
1 granaatappel
peper


Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur
Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Makkelijk en lekker als hoofdgerecht of als lunch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Leg de zakjes met de gekonfijte eendenbouten in een pot met heet water om het vet te laten smelten. Haal de bouten uit de zakjes, haal het vel eraf en rafel het vlees los.
-Snijd de granaatappel(s) open en haal de pitten eruit.
-Pluk de blaadjes van de platte peterselie.
-Hak de sjalot(ten) fijn en fruit hem in een eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje. Als hij glanzend is, voeg je de azijn toe en breng je alles aan de kook. Doe de confituur erbij om hem vloeibaar te maken. Giet in een kom en voeg er de vierge sesamolie, zout en peper aan toe.
-Verdeel de veldsla, de blaadjes platte peterselie, de vleesrafels en de granaatappelpitten over de borden.
-Schenk de vinaigrette erover en serveer.

Tags

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top