Bananen mug cake met bosbessen

  • Amerikaans, Ontbijt
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-05-2019
  • Bananen mug cake met bosbessen

    Bananen mug cake met bosbessen

    Bananen mug cake met bosbessen

Op zoek naar een snel, makkelijk en gezond ontbijtje? Maak deze bananen mug cakes! Je hebt binnen vijf minuten een lekker warm gerechtje op tafel staan. Serveer de mugcakes met extra kwark of yoghurt en verschillende toppings.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Olijfolie of zonnebloemolie
2 rijpe bananen
2 eieren
100 gr blauwe bessen
4 el honing
2 el bakpoeder
2 el bloem
100 gr kwark of yoghurt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 470,46 kcal
Koolhydraten 75,89 g
Eiwitten 12,83 g
Vetten 11,54 g
Benodigdheden
2 mokken

Bereidingswijze

1. Vet de mokken in met olijfolie.
2. Prak in iedere mok één banaan met een vork.
3. Voeg per mok een ei toe en mix met een vork het ei door de banaan.
4. Voeg per mok 1 el bloem toe, 2 el honing en 1 tl bakpoeder toe en mix door het banaan-ei mengsel.
5. Voeg daarna de bosbessen toe aan beide mokken.
6. Zet de mokken 3 minuten in magnetron op 1000 watt. Open de magnetron niet om te kijken want dan zakken de mug cakes in.
7. Serveer de mug cakes met kwark of yoghurt

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

JoHeAlWi avatar
JoHeAlWi 26-02-2021

Niet iedereen heeft een magnetron. Maar ik neem aan dat het ook in de oven kan.

ezmire avatar
ezmire 22-03-2020

Er staat 2 el bakpoeder in de ingrediëntenlijst, dat lijkt me wat veel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten