1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Lemon bars

Lemon bars

Door: byrebeccarachel

  • Amerikaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-05-2019

Ingrediënten 8 personen


Bodem:
250 gr boter
250 gr patentbloem
100 gr kristalsuiker
Snuf zout
1 tl vanille essence

Vulling:
250 gr kristalsuiker
25 gr bloem
3 eieren
Sap van 2 citroenen (ong. 120 ml)

Poedersuiker


Verder heb je nodig


Brownievorm, mixer

Lemon bars
Lemon bars

Deze heerlijke lemon bars hebben een knapperige bodem en zachte, chewy bovenkant van citroen. De bovenkant lijkt een beetje op lemon curd, maar dan steviger. Snijd de lemon bars in vierkantjes en serveer bij de koffie of thee. Een heerlijk zoet gebakje met een fris zuurtje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 180 graden.
2. Bekleed een brownievorm met bakpapier.
3. Voeg alle ingrediënten voor de bodem samen in een beslagkom en kneed tot een samenhangend deeg.
4. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm.
5. Bak de bodem in 25 minuten op 180 graden af.
6. Terwijl de bodem in de oven staat gaan we verder met de vulling. Mix alle ingrediënten voor de vulling samen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat het beslag staan tot de bodem is gebakken.
7. Haal de afgebakken bodem uit de oven, giet de vulling eroverheen en zet weer terug in de oven.
8. Bak de lemon bars af in 25 minuten op 180 graden.
9. Haal de lemon bars uit de oven en laat helemaal afkoelen.
10. Serveer de lemon bars met poedersuiker.

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top