1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Yakitori van varkenslapje met rijstsalade

Yakitori van varkenslapje met rijstsalade

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2019

Ingrediënten 4 personen


4 varkenslapjes (dikte 1cm)

Voor de marinade:

1 teentje knoflook
20 g gemberpoeder
1 chili peper
10 g verse koriander (fijngesneden)
2 el bruine suiker
50 ml ketjap manis
50 ml soja saus
30 ml vissaus
30 ml zonnebloemolie

Voor de rijstsalade:

250 g rijst
1 blik kokosmelk
2 lente uien (in ringen gesneden)
100 g sojascheuten
80 g cashewnoten
1 el zwart sesamzaad
½ komkommer (in kleine blokjes)
120 g rode paprika (in kleine blokjes)
10 g verse koriander (fijngesneden)
olijfolie
peper en zout


Verder heb je nodig


Saté prikkers

Yakitori van varkenslapje met rijstsalade
Yakitori van varkenslapje met rijstsalade

Lekker varkenslapje met een Oosterse toets die super lekker smaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de ingrediënten van de marinade in een blender en mix tot een gladde saus.
-Snijd de varkenslapjes in reepjes en laat 30 minuten marineren in de marinade. Draai het vlees op de saté prikkers (zodanig het rond de prikker €getwist€ is).

-Spoel de rijst en kook gaar in gezouten water met de kokosmelk.
-Laat de rijst uitlekken en afkoelen.
-Meng de blokjes komkommer en paprika bij de rijst. Voeg ook de koriander, sojascheuten, cashewnoten, sesamzaad en de gesneden lente uitjes toe. Breng op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie.

-Bak de yakitori's in een grillpan.

-Serveer met de rijstsalade.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top