Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met kastanjechampignons, salie, tuinerwtjes en varkenshaas.

Risotto met kastanjechampignons, salie, tuinerwtjes en varkenshaas.

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2019

Ingrediënten 2 personen


120 gr risottorijst
1 teen knoflook gesnipperd
125 gr tuinerwtjes ( diepvries)
250 gr kastanjechampignons schoon in vieren gedeeld
1 kippenbouillonblokje ( minder zout) opgelost in 600 ml water
1 ui gesnipperd
5 blaadjes verse salie in reepjes gesneden.
30 gr Parmezaanse kaas geraspt
1 varkenshaasje van 200 gram
wat olie


Verder heb je nodig


Grote kookpan, Snijplank, mes, braadpan

Risotto met kastanjechampignons, salie, tuinerwtjes en varkenshaas.

Heerlijk

Heerlijk
Risotto met kastanjechampignons, salie, tuinerwtjes en varkenshaas.

Alles staat klaar

Alles staat klaar
Risotto met kastanjechampignons, salie, tuinerwtjes en varkenshaas.

Champignons ui en knoflook gesneden

Champignons ui en knoflook gesneden
Risotto met kastanjechampignons, salie, tuinerwtjes en varkenshaas.

Ui en knoflook fruiten

Ui en knoflook fruiten
Risotto met kastanjechampignons, salie, tuinerwtjes en varkenshaas.

Risotto en bouillon

Risotto en bouillon
Risotto met kastanjechampignons, salie, tuinerwtjes en varkenshaas.

Bijna klaar want alles is toegevoegd

Bijna klaar want alles is toegevoegd
Risotto met kastanjechampignons, salie, tuinerwtjes en varkenshaas.

Varkenshaas en champignons in de pan

Varkenshaas en champignons in de pan

Vandaag heb ik geleerd, dat je met liefde, aandacht, toewijding , geduld en roeren, roeren , roeren tot een goede risotto kunt komen. De eerste keer dat ik zelfstandig een risotto voor ons tweetjes serveerde. Bij dit recept https://www.smulweb.nl/recepten/1468271/Risotto-rapido-met-spinazie-champignons-en-zongedroogde-tomaat was de schoonmoeder van onze dochter bij ons en met haar hulp heb ik het " kunstje " kunnen afkijken.
Heerlijk met kastanje champignons en kleine tuinerwtjes
en salie. Ik kon helaas geen verse salie krijgen en heb mijn toevlucht genomen tot een ruime theelepel van het gedroogde "broertje".


https://www.projectgezond.nl/
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm wat olie in een grote pan en fruit de ui met de knoflook enkele minuten. Voeg dan de risotto toe en bak al roerend totdat de risotto glazig is.

Voeg dan een scheut kippenbouillon toe en roer geregeld, totdat de bouillon zo goed als bijna is opgenomen door de risottorijst.
Blijf dit herhalen, totdat de bouillon zo goed als verbruikt is en de risotto gaar.( circa 20 minuten)

Bak ondertussen ook het varkenshaasje bruin in een aparte pan en voeg de champignons toe. Laat de champignons meegaren.

( Je kunt ook het haasje aanbakken en verder rosé laten garen in een voorverwarmde oven van 180 graden)

Voeg de champignons, tuinerwtjes , versnipperde verse salie en de Parmezaanse kaas bij de risotto. Werk alles door elkaar en laat dit geheel goed warm worden. Breng eventueel op smaak met wat gemalen zwarte peper.

Serveer de risotto met de in plakjes gesneden varkenshaas ernaast.







Tags, , , , ,

Serveertip

Als je de varkenshaas sneller wilt bereiden kun je het haasje in blokjes snijden en op hoog vuur in enkele minuten lekker rosé bakken.

Bron

Boek 2 Lekker eten en afvallen met project gezond. Eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top