1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Hartverwarmende Aziatische Maaltijdsoep met Kip en Rijst

Hartverwarmende Aziatische Maaltijdsoep met Kip en Rijst

Door: Keukensloofje47

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2019

Ingrediënten 2 personen


150 gr kipfilet in blokjes
75 gr rijst naar keuze
1 teen knoflook klein gehakt
60 gr ( zelfgemaakte) groene curry ( zie het recept)
400 gr Oosterse wok groente
1 kippenbouillonblok
250 ml kokosmelk met 6% vet
citroen of limoensap en gemalen zwarte peper naar smaak


Verder heb je nodig


Kookpan, Snijplank, mes

Hartverwarmende Aziatische Maaltijdsoep met Kip en Rijst

Hartverwarmend smullen

Hartverwarmend smullen
Hartverwarmende Aziatische Maaltijdsoep met Kip en Rijst

De ingrediënten

De ingrediënten
Hartverwarmende Aziatische Maaltijdsoep met Kip en Rijst

Knoflook en curry fruiten

Knoflook en curry fruiten
Hartverwarmende Aziatische Maaltijdsoep met Kip en Rijst

Kipblokjes erbij

Kipblokjes erbij
Hartverwarmende Aziatische Maaltijdsoep met Kip en Rijst

Groente erbij

Groente erbij
Hartverwarmende Aziatische Maaltijdsoep met Kip en Rijst

Bouillon en kokosmelk toegevoegd

Bouillon en kokosmelk toegevoegd

Tjonge , deze soep is niet alleen een hartverwarmende maar ook een " botverwarmende " en dat mag ook wel met een buitentemperatuur van slechts 12 graden.

Helaas vergat ik een zak Oosterse wokgroente te kopen en zodoende nam ik mijn toevlucht tot de koelkast en wat daarin nog voorhanden was.

Ik gebruikte 1 rode paprika, 1 gele Spaanse peper, een stukje prei van ruim 10 cm en een stukje courgette van ruim 5 cm. Daarbij 1 flinke ui en 100 gr taugé.


En deze soep.... komt vaker op tafel. We smikkelden allebei met veel smaak en voldoening 2 soepkommen leeg. Onderstaande link is het recept voor de groene curry, die bij deze soep hoort.



https://www.smulweb.nl/recepten/1471145/Zelfgemaakte-groene-curry




 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olie in de soeppan en voeg het gehakte knoflookteentje en de currypasta toe en roerbak enkele minuten.
Voeg de kipblokjes toe en bak ze enkele minuten mee.
Dan mogen de Oosterse wokgroente erbij en deze mogen ongeveer 5-6 minuten meebakken.

Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Los het kippenbouillonblokje op in 250 ml heet water en voeg dat samen met de kokosmelk toe aan de soep.
Deksel op de pan en circa 5 minuten zachtjes koken laten.

Maak de soep dan verder op smaak met een scheutje citroen of limoensap en vers gemalen peper.

Serveer in kommen met de rijst op de soep.
Smullen.....

Tags, , , , , ,

Serveertip

In plaats van kip smaken garnalen ook heel lekker.

Bron

Boek 2 Lekker eten en afvallen met Project Gezond Eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top