1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Rabarber confituur

Rabarber confituur

Door: marcdepester

  • Belgisch, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg rabarber (of meer, gewoon evenveel rabarber als geleisuiker gebruiken!)
1 kg minuutsuiker (1 + 1, dus niet degene waar staat 'extra fruit', lees dus goed wat je koopt: je wil een pak waar je 1 kg geleisuiker per 1 kg fruit moet gebruiken)


Rabarber confituur
Rabarber confituur

Wist je dat je rabarber confituur kan maken met slechts 2 ingrediënten? Goedkoper kan niet! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Was de rabarberstelen, schil ze niet maar snijd ze meteen in kleine stukjes.
-Neem een brede pot, doe er de rabarber in en breng op een zacht vuurtje aan de kook.
-Voeg de suiker toe en meng onder voortdurend roeren. Meng met een houten lepel en ga ook over de bodem van de pot zodat niets aanbrandt.
-Van zodra alle suiker is opgelost zetje het vuur flink hoog en roer je tot je rabarber confituur de gewenste dikte heeft
-Doe de confituur in reine consider: makkelijkst deze met draaideksel: vullen met de hete confituur, deksel erop, potje omdraaien en zo laten afkoelen.
-Vergeet daarna niet je potten een etiket mee te geven met datum en naam van het gekozen fruit, rabarber dus in dit geval.

Tags

Serveertip

Belangrijk: zorg ervoor dat je rabarber-gelei mengsel voor je het in potjes doet niet zomaar kookt, maar wel opborrelt alsof het karamel was. Kwestie van een stevige, dikke confituur te maken die goed bewaard in plaats van lopend spul dat moeilijk smeert en snel begint te gisten.

Bron

Ons kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top