1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zoetzure ribbetjes van de BBQ

Zoetzure ribbetjes van de BBQ

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2019

Ingrediënten 4 personen


4 riblappen (ca. 1,2 kg)
4 bloemige aardappelen
1 rolletje kruidenboter
zeezout - peper

voor de marinade:
400 ml appelsiensap
4 el ketchup
2 el sojasaus
4 el balsamicoazijn
2 el Italiaanse kruiden
2 teentjes look, geperst
8 el olijfolie



Zoetzure ribbetjes van de BBQ
Zoetzure ribbetjes van de BBQ

Lekkere ribbetjes van de BBQ ; deze ribbetjes zijn letterlijk om duimen en vingers bij af te likken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

Meng eerst alle ingrediënten voor de marinade. Kruid de riblappen met peper. Leg in een grote schaal en giet er de marinade erover. Laat 1 nacht marineren in de koelkast.

BEREIDEN:

Was de aardappelen en kerf er een kruis in. Wikkel de aardappelen een voor een in aluminiumfolie. Kruid met peper, zout en olijfolie.

Gril de riblappen en aardappelen op de BBQ of in een voorverwarmde oven van 180° voor ± 40 min. Draai de riblappen enkele keren om.

Haal de riblappen van de BBQ en snijd in stukjes. Verwijder de aluminiumfolie van de aardappel, snijd in tweeën en leg er een plakje kruidenboter op.

SERVEREN:

Serveer met een salade.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top