Carpacciorolletjes met rode portsaus
- Italiaans, Borrelhapje
- 10-20 min.
.
Ingrediënten 10 personen
7 1/2 gram verse tijm7 1/2 gram rozemarijn, takje
250 ml rode port
490 gram carpaccio
200 gram paddenstoelenmelange
naar smaak Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn.
Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.
Rol alle plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vork.
Leg op een grote schaal.
Voeg gesneden paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen.
Roer regelmatig.
Schenk saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio.
Bestrooi deze met Parmezaanse kaas.
Bron
AH
Serveertip
Variatietip:
De portsaus is ook lekker bij opgerolde plakjes rosbief.