Carpacciorolletjes met rode portsaus

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Carpacciorolletjes met rode portsaus

    Carpacciorolletjes met rode portsaus

    Carpacciorolletjes met rode portsaus

.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
7 1/2 gram verse tijm
7 1/2 gram rozemarijn, takje
250 ml rode port
490 gram carpaccio
200 gram paddenstoelenmelange
naar smaak Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn.
Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.

Rol alle plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vork.
Leg op een grote schaal.
Voeg gesneden paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen.
Roer regelmatig.

Schenk saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio.
Bestrooi deze met Parmezaanse kaas.

Bron

AH

Serveertip

Variatietip:

De portsaus is ook lekker bij opgerolde plakjes rosbief.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ikkes avatar
ikkes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten