1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Carpacciorolletjes met rode portsaus

Carpacciorolletjes met rode portsaus

Door: ikkes

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2019

Ingrediënten 10 personen


7 1/2 gram verse tijm
7 1/2 gram rozemarijn, takje
250 ml rode port
490 gram carpaccio
200 gram paddenstoelenmelange
naar smaak Parmezaanse kaas


Carpacciorolletjes met rode portsaus
Carpacciorolletjes met rode portsaus

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn.
Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.

Rol alle plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vork.
Leg op een grote schaal.
Voeg gesneden paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen.
Roer regelmatig.

Schenk saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio.
Bestrooi deze met Parmezaanse kaas.

Tags

Serveertip

Variatietip:

De portsaus is ook lekker bij opgerolde plakjes rosbief.

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top