Tomatensoep met verse basilicum

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Tomatensoep met verse basilicum

    Tomatensoep met verse basilicum

    Tomatensoep met verse basilicum

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 stuks sjalotten
2 tenen knoflook
2 eetl. traditionele olijfolie
750 gram rijpe tomaten
2 theel. paprikapoeder
15 gram verse basilicum
750 ml groentebouillon van tablet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

Snipper de sjalotten in superkleine stukjes en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur tot ze er doorzichtig uitzien.

Snijd de tomaten in kwarten.
Doe in de pan en bak 5 min. mee.
Voeg de paprikapoeder toe.
Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.

Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.

Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door.
Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.

Bron

AH

Serveertip

Variatietip:

Met tabasco maak je de soep nog wat pittiger.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ikkes avatar
ikkes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten