Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Runderbouillon met lentegroenten

Runderbouillon met lentegroenten

Door: wilmiewillemse

  • Slanke keuken
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-05-2019

Ingrediënten 8 personen


Voor de bouillon:
- 1 runderschenkel (of een mergpijpje met een stuk soepvlees)
- stukje foelie
- enkele takjes tijm
- stuk of 10 zwarte peperkorrels
- 4 runderbouillontabletten

Soepgroenten:
- 1 kg (soep) asperges
- 5 bospenen
- 100 gram doperwtjes (diepvries)
- 3 lente uitjes
- 3 st bleekselderij
- bosje bladselderij


Runderbouillon met lentegroenten
Runderbouillon met lentegroenten
Runderbouillon met lentegroenten
Runderbouillon met lentegroenten
Runderbouillon met lentegroenten
Runderbouillon met lentegroenten

Een heerlijke variant op de "zondagse soep".  Super gezond en bovendien ook nog een heel erg slank
Asperges doe ik wel vaker in de runderbouillon tijdens het aspergeseizoen. Maar deze keer heb ik nog andere frisse lentegroenten gebruikt zoals; bospeentjes, doperwtjes, lente ui, en natuurlijk (bleek)selderij en niet te vergeten een flinke hoeveelheid asperges. Neem gewoon de goedkopere kromme of stukken want dat maakt voor in de soep toch niets uit. Ik let er wel altijd op dat hoe dikker de asperges zijn hoe dunner ik ze ik stukjes snij. Dus dunne  asperges in stukjes van ongeveer 1 cm en de dikke in dunne plakjes
Ik trek mijn bouillon altijd van een flinke runderschenkel maar heb je daar de tijd niet voor neem dan een pot bouillon met vlees erin. Maak je de bouillon van alleen tabletten doe er dan soepballetjes in.

TIP: Kook de aspergeschillen met water tot een bouillon die je toevoegt voor nóg meer smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Zet de schenkel op met ongeveer 2 liter water, de foelie, tijm en peperkorrels.
- Laat dit ongeveer 3 tot 4 uur zachtjes trekken en voeg dan de bouillontabletten toe.
- Schil intussen de asperges en maak bouillon van de schillen. Breng de schillen met voldoende water aan de kook, laat ze 5 minuutjes koken en draai het vuur uit. Laat de schillen in het kooknat staan totdat je het vocht bij de soep doet.
- Haal de schenkel uit de bouillon, laat het afkoelen en snij daarna het vlees in kleine stukjes.
- Schil de wortels en snij ze in dunne plakjes, snij de bleekselderij in stukjes, snij de bladselderij fijn en snij de lente ui in dunne ringetjes.
- Voeg eerst de asperges, wortel en bleekselderij toe en laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes meekoken.
- Doe dan de bladselderij, lente ui en de (diepvries) erwtjes erbij en laat dit nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes meekoken. Controleer of de groenten de gewenste gaarheid hebben.
- Voeg als laatste de stukjes vlees weer toe aan het geheel en maak indien nodig de soep nog op smaak met vloeibare maggi (of andere smaakverfijner).

Tags, , , , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top