Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paddenstoelen van tomaat en ei

Paddenstoelen van tomaat en ei

Door: ikkes

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2019

Ingrediënten 6 personen


6 stuks middelgrote eieren
3 stuks Tasty Tom trostomaten
50 gram magere kwark


Tags

Paddenstoelen van tomaat en ei
Paddenstoelen van tomaat en ei

.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd van elk ei een klein stukje van de boven- en onderkant.

Halveer de tomaten.
Schep de zaadlijsten uit de tomaten uit en zorg dat de buitenkant heel blijft.
Dep de binnen- en buitenkant van de tomaat helemaal droog.
Breng de kwark eventueel op smaak met wat zout.

Zet alle eieren rechtop op een schaal en verdeel de helft van de kwark over de bovenkant van de eieren.
Zet de tomatenkapjes erop.
Doe de rest van de kwark in een boterhamzakje.
Knip van een van de zijkanten een klein puntje zodat je het als spuitzak kunt gebruiken.
Zet stippen met het spuitzakje op elk tomatenkapje.

Tags

Serveertip

Tip:
Gooi de zaadlijsten van de tomaten niet weg, lekker als basis voor een tomatensalsa.

Serveertip:
Garneer de paddenstoelen met bieslook en/of tuinkers (als eetbaar gras).

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top