1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Moussaka
  5. Moussaka met aubergine, aardappelen en een fetasalade

Moussaka met aubergine, aardappelen en een fetasalade

Door: marcdepester

  • Grieks, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor de moussaka :

6 grote aardappelen
400 g gemengd gehakt
2 aubergines
2 teentjes knoflook
2 el tomatenpuree, concentraat
1 grote ui
2 tomaten
50 g bloem
50 g boter
500 ml melk
200 g gemalen kaas
1 el olijfolie
1 el gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
peper
zout

Voor de feta salade:

4 tomaten
1 zakje rucola
150 g feta
1 rode ajuin
4 basilicumblaadjes
olijfolie
balsamicoazijn


Moussaka met aubergine, aardappelen en een fetasalade
Moussaka met aubergine, aardappelen en een fetasalade

Moussaka maken heeft veel weg van lasagne. Je bereidt de ingrediënten voor, schikt ze in laagjes op elkaar, en je laat de oven de rest van het werk doen. Het resultaat: een heerlijke ovenschotel, deze met aubergine en aardappel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de moussaka voor :
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Snijd de aubergines in plakjes. Wrijf ze in met zout, bij voorkeur grof zeezout en laat ze 10 minuutjes staan.
-Dep de plakjes droog met een droge keukenhanddoek of wat keukenpapier. Bak ze daarna goudbruin in een pan met olijfolie (+/- 6-8 minuten).
-Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter. Dit kan met een scherp mes of met een mandoline.
-Pel de ui en snipper fijn en pers vervolgens ook de knoflook.
-Voeg beide toe aan het gehakt en kruid met oregano en paprikapoeder.
-Meng goed en bak het gehakt vervolgens gaar in de olijfolie.
-Meng de tomatenpuree - met een scheutje water - erdoor en werk af met peper en zout.
-Wrijf een diepe ovenschaal in met olijfolie.
-Vul deze met laagjes aardappelschijfjes, aubergine en dan het gehakt. Start eerst met een laag aardappelen en eindig ook met de aardappelen.
Maak de bechamelsaus :
-Smelt de boter in een pannetje voor de bechamelsaus.
-Voeg de bloem eraan toe en laat even verhitten tot je de heerlijke geur van koekjes krijgt.
-Voeg de melk toe aan de roux en laat even doorkoken tot je een gladde saus krijgt.
-Giet nu de bechamelsaus over de bovenste laag van de moussaka en bestrooi met de gemalen kaas.
-Plaats voor 30 min in de oven.
Maak de feta salade :
-Snijd de tomaten in schijfjes.
-Snipper de rode ui.
-Dresseer het bord eerst met wat rucolasalade, gevolgd door een laag tomatenschijfjes, de uitjes en fetakaas.
Werk af met wat olijfolie, balsamicoazijn en blaadjes basilicum.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top