Hollandse kaasfondue met brood en groenten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Hollandse kaasfondue met brood en groenten

    Hollandse kaasfondue met brood en groenten

    Hollandse kaasfondue met brood en groenten

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram extra belegen boerenkaas
100 gram Twijfelaar 50+ kaas
25 gram ongezouten roomboter
25 gram tarwebloem
500 ml witte wijn
5 tenen knoflook
200 gram spruiten
200 gram ongesneden snijbonen
200 gram radijsjes
1 stuks rode paprika
300 gram geschrapte worteltjes
1 stuks vers stokbrood
1/2 theel. gedroogde nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Bereidingswijze

Rasp de 2 soorten kaas.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem.
Voeg de bloem toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur in enkele minuten gaar worden (roux).
Voeg de witte wijn toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg als de wittewijnsaus gebonden is alle geraspte kaas toe en pers de knoflook erboven.
Laat de kaas op laag vuur smelten.
Roer regelmatig.

Snijd ondertussen de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes.
Verwijder het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken.
Kook de spruitjes in 8 min. en de snij bonen in 5 min. beetgaar.
Maak ondertussen de radijsjes schoon.
Ver wijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd in repen.
Doe met de spruitjes, snijbonen en worteltjes in bakjes.
Doe het brood in een schaal.
Voeg de nootmuskaat toe aan de kaasfondue.
Zet de caquelon op de warmhouder en schenk de kaasfondue erin.
Serveer met de groenten en het brood.

Bron

AH

Serveertip

Combinatietip:

De kaasfondue wordt nog lekkerder als je op het laatste moment een scheut brandewijn of kirsch toevoegt.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ikkes avatar
ikkes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten