Gin tonic cake
- Belgisch, Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 12-05-2019
een prachtige cake afgewerkt met gin-tonic. Je wordt er instant gelukkig van. Ideaal voor moederdag !
Ingrediënten 4 personen
voor het deeg :200 g suiker
250 g zachte boter (kamertemperatuur)
1 ( Dr. Oetker ) vanillestok
4 eieren
250 g bloem
75 g plattekaas
1 lepel (Dr. Oetker Backin) Bakpoeder
zeste van 1 citroen
sap van een halve citroen
50 ml gin
50 ml tonic
Dr. Oetker Bakspray
een beetje bloem
4 stoofperen
voor de siroop
1 el honing
100 ml tonic
sap van een halve citroen
50 ml gin
voor de versiering
1 citroen
enkele takjes munt
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
gedroogde vanillestokjes
Bereidingswijze
Voor het deeg:
-Klop de suiker en boter romig.
-Snij een vanillestokje in twee. Schraap er het merg uit en voeg toe aan de opgeklopte boter.
-Klop het deeg verder op.
-Voeg de eieren en de bloem beurtelings toe.
-Doe er de plattekaas, bakpoeder, de gin, de tonic, het citroensap en de zeste van een gewassen citroen bij en klop alles verder op tot een luchtig deeg.
-Verwarm de oven voor op 175°C.
-Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
-Maak de peertjes klaar. Snij het onderste van de peer eraf en schik de ongeschilde peertjes in de taartvorm.
-Spuit het deeg rond de peertjes en dek de peertjes af met aluminiumfolie.
-Bak ongeveer 1 uur af in de voorverwarmde oven.
-Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar.
-Laat de cake volledig afkoelen.
Voor de siroop:
-meng de honing, tonic, de citroensap, gin onder elkaar.
-Haal de cake uit de bakvorm en besprenkel met de gintonicsiroop.
-Versier met stukjes citroen, blaadjes munt, glazuur en enkele gedroogde vanillestokjes.
Bron
VTM-Sofie Dumont - Dr Oetker
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties