Gin tonic cake

  • Belgisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-05-2019
  • Gin tonic cake

    Gin tonic cake

    Gin tonic cake

een prachtige cake afgewerkt met gin-tonic. Je wordt er instant gelukkig van. Ideaal voor moederdag ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor het deeg :

200 g suiker
250 g zachte boter (kamertemperatuur)
1 ( Dr. Oetker ) vanillestok
4 eieren
250 g bloem
75 g plattekaas
1 lepel (Dr. Oetker Backin) Bakpoeder
zeste van 1 citroen
sap van een halve citroen
50 ml gin
50 ml tonic
Dr. Oetker Bakspray
een beetje bloem
4 stoofperen

voor de siroop

1 el honing
100 ml tonic
sap van een halve citroen
50 ml gin

voor de versiering

1 citroen
enkele takjes munt
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
gedroogde vanillestokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor het deeg:
-Klop de suiker en boter romig.
-Snij een vanillestokje in twee. Schraap er het merg uit en voeg toe aan de opgeklopte boter.
-Klop het deeg verder op.
-Voeg de eieren en de bloem beurtelings toe.
-Doe er de plattekaas, bakpoeder, de gin, de tonic, het citroensap en de zeste van een gewassen citroen bij en klop alles verder op tot een luchtig deeg.
-Verwarm de oven voor op 175°C.

-Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
-Maak de peertjes klaar. Snij het onderste van de peer eraf en schik de ongeschilde peertjes in de taartvorm.
-Spuit het deeg rond de peertjes en dek de peertjes af met aluminiumfolie.

-Bak ongeveer 1 uur af in de voorverwarmde oven.
-Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar.
-Laat de cake volledig afkoelen.

Voor de siroop:
-meng de honing, tonic, de citroensap, gin onder elkaar.
-Haal de cake uit de bakvorm en besprenkel met de gintonicsiroop.
-Versier met stukjes citroen, blaadjes munt, glazuur en enkele gedroogde vanillestokjes.

Bron

VTM-Sofie Dumont - Dr Oetker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten