Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gezond
  5. Project Gezond ....Basilicum-Tomaat -Bruschetta

Project Gezond ....Basilicum-Tomaat -Bruschetta

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2019

Ingrediënten 5 personen


!0 plakjes ciabatta brood van circa 1, 5 cm dik
2 forse tenen knoflook klein gesnipperd
40 ml extra vierge olijfolie
4 tomaten ontveld , zonder zaad in kleine blokjes gesneden
10-15 blaadjes basilicum versnipperd
zwarte peper


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, kommetje oven

Smullen maar.
Smullen maar.
Project Gezond ....Basilicum-Tomaat -Bruschetta

Alle ingrediënten

Alle ingrediënten
De knoflookolie.
De knoflookolie.
Project Gezond ....Basilicum-Tomaat -Bruschetta

Tomaat met basilicumsnippers en peper.

Tomaat met basilicumsnippers en peper.
Project Gezond ....Basilicum-Tomaat -Bruschetta

Ingesmeerd met knoflookolie.

Ingesmeerd met knoflookolie.
Project Gezond ....Basilicum-Tomaat -Bruschetta

In de oven .

In de oven .

Yes , het is weer zaterdagavond en dan mogen we naast ons drankje naar keuze een lekker hapje genieten. Dat is deze keer een hapje met basilicum, tomaat en knoflookolie. Ik maakte er slechts 5,  3 voor de man en 2 voor mezelf. Het recept staat echter beschreven voor 10 stuks.

https://www.projectgezond.nl/



Lekker eten en toch afvallen? Dat kan met het eerste en/of het tweede  boek van Project Gezond

Dat betekent geniet AAN TAFEL ÉN OP DE WEEGSCHAAL.

Wil je nog voor de zomer wat gewicht verliezen snuffel dan eens op de site van WALTER en NATALIA

Ik vind het héél leuk, dat ik hun recepten mag promoten.
Eten volgens hun dagmenu's is beslist geen straf. Overigens ook geen dieet. Enkel een manier van anders eten volgens een dagmenu. En honger heb je beslist niet.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de versnipperde knoflook door de vierge olijfolie. Doe dit liefst een dag van te voren des te intenser is de smaak van de knoflookolie.

Meng de tomatenblokjes met de versnipperde basilicum en gemalen zwarte peper naar smaak en 1 theelepeltje knoflookolie.

Verwarm de oven voor op 200 graden en kwast of smeer de plakjes ciabatta aan beide kanten in met de knoflookolie en zorg ervoor, dat er geen knoflook op de plakjes komen.
Bak ze dan in 12 minuten krokant. Ik deed dat op het rooster en legde er wat aluminiumfolie onder.

Hoeft niet hoor, als je van schrobben en schuren houdt !!

Verdeel de tomatenblokjes over de ciabatta broodjes en druppel er nog wat knoflookolie overheen.

Geniet ervan.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Neem stevige net rijpe tomaten.

Bron

Boek 2 Lekker eten en afvallen met Project gezond. Eigen tekst en foto's.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top