Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gezond
  6. Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Door: Keukensloofje47

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2019

Ingrediënten 2 personen



ZOETZURE WOKSAUS

2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 cm verse gember geraspt
70 gr tomatenpuree
30 ml honing
20 ml witte wijnazijn

20 ml ketjap manis
5 gram sambal oelek ( ik had badjak)
150 ml water
5 gr maïzena

WOK MET GARNALEN

120 gr woknoedels
100 gr peultjes schoon gemaakt en schuin doorgesneden
1 rode paprika in reepjes
1 rode ui gepeld in vieren gesneden en in kwartjes gesneden
50 gr bosui in ringetjes ( bewaar wat groen voor de garnering
60 ml zoetzure woksaus of meer naar wens.
1 teentje knoflook
5 ml ketjap
200 grote garnalen ( ik had voorgekookte met staart)


Verder heb je nodig


Wok, pannetje, Snijplank, mes grillpan

Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Peultjes wokken

Peultjes wokken
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Ui en paprika erbij

Ui en paprika erbij
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Bosui erbij

Bosui erbij
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Noedels en woksaus toegevoegd

Noedels en woksaus toegevoegd
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Garnalen bakken

Garnalen bakken
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Knoflook en ketjap erbij

Knoflook en ketjap erbij
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Alles voor de saus

Alles voor de saus
Aziatische wok met zoetzure saus en garnalen. Project Gezond

Saus klaar

Saus klaar

We hebben zitten smullen van dit simpele, maar  heerlijke gerecht. Groente lekker knapperig. Dat knapperig is wel een relatief begrip... wat de één knapperig vindt , is voor een ander nog rauw.... Proef dus even aan de groente en laat eventueel wat langer wokken, zodat je voor jou de juiste gaarheid hebt. Idem met de woksaus. Proeven en nog eventueel wat toevoegen. Voor ons was ie perfect zo en heb ik zelf op m'n bord wat extra sambal toegevoegd.

https://www.projectgezond.nl/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

MAAK EERST DE ZOETZURE WOKSAUS


Fruit de knoflook en vers geraspte gember even aan in een beetje olie. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg dan de witte wijnazijn, honing, ketjap , sambal en water toe en breng dit alles aan de kook.
Roer de maïzena los in een beetje water en voeg toe. Laat de saus zachtjes 10 minuten pruttelen zodat je de juiste dikte krijgt en ongeveer 150 ml overhoudt.





Bereid de woknoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking , spoel koud en laat uitlekken.

Verhit een scheutje olie in de wok en bak de gehalveerde peultjes enkele minuten. ( ik had 8 minuten)
Voeg dan de ui en de paprika toe en laat deze even meebakken.

Voeg als laatste de bosui toe en laat ook deze even meebakken.

Voeg dan de zelfgemaakte woksaus toe met de noedels en laat alles goed doorwarmen.

Bak vervolgens de garnalen even in een grillpan waaraan een scheutje olie is toegevoegd. De garnalen hoeven enkel warm te worden, want gaar zijn ze al.
Bak voordat de garnalen uit de pan gaan even de knoflook met ketjap mee.

Schep de noedels en groente over 2 ( voorverwarmde borden) en verdeel er de garnalen over.
Werk af met de achtergehouden groene bosuiringetjes.

Tags, , , ,

Serveertip

Niet zo'n liefhebber van garnalen? Ook lekker met kip.

Rauwe schoongemaakte garnalen kunnen ook prima gebruikt worden.

Bron

Boek deel 2 Lekker eten en afvallen met Project Gezond. Eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top