Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Romige honing mosterdsaus (warm)

Romige honing mosterdsaus (warm)

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-05-2019

Ingrediënten 6 personen


- 50 gram boter
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 250 ml (slag)room
- 4 el honing
- 4 el mosterd
- peper en zout
- maïzena(papje) om mee te binden


Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)
Romige honing mosterdsaus (warm)

Een heerlijke romige saus die je heel gemakkelijk zelf maakt met enkele eenvoudige ingrediënten zoals; boter, room een sjalotje en natuurlijk honing en mosterd. Deze saus is niet alleen een perfecte match met beenham, maar is ook erg lekker bij kip, kalkoen, vis en groenten (bijvoorbeeld asperges).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de boter in een pannetje maar zorg dat deze niet bruin wordt, fruit hierin de sjalot.
- Voeg de slagroom honing en mosterd toe.
- Roer alles goed door elkaar en laat het een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
- Meng een schepje maïzena met wat koud water en giet dit beetje bij beetje bij de saus totdat deze dik genoeg is. Zorg dat je niet teveel in 1x toevoegt maar doe dit met mate.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Deze saus is een perfecte combinatie met een sappige beenham. verder is deze saus ook erg lekker bij kip, kalkoen, vis maar ook bij groenten zoals bijvoorbeeld asperges, bloemkool, spitskool enz.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top