Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Ovenschotel met asperges en ham

Ovenschotel met asperges en ham

Door: wilmiewillemse

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2019

Ingrediënten 2 personen


- 500 gram asperges
- 500 gram (kruimige) aardappels
- 100 gram (ambachtelijke) achterham
- stukje foelie
- 50 gram geraspte kaas
- 2 eieren
- 100 gram crème fraîche
- klont boter
- scheutje melk
- peper, zout en nootmuskaat
- 2 lente uitjes, in dunne ringetjes gesneden


Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham
Ovenschotel met asperges en ham

Volop aspergetijd maar omdat het nog steeds een beetje frisjes (zeg maar gerust koud) blijft, heb ik geen zin in salades maar meer trek in iets warms. En om toch maar weer eens iets anders te maken dan de gewone klassieke asperges en omdat mijn man wel weer eens een keertje "aardappels" wilde eten heb ik deze ovenschotel gemaakt. Voor de bodem heb ik aardappelpuree gebruikt

Hij is een beetje afgeleid van onze topper des huizes Aspergetaart-met-het-witte-goud

TIP: Lekker met Rabarber-traditioneel-basisrecept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de asperges en kook ze met een beetje foelie en zout. Breng ze met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuutjes koken, draai de pit uit, laat ze nog een kwartiertje in het hete water liggen en laat ze daarna goed uitlekken (op een schone theedoek of keukenrol).
- Schil de aardappels en kook ze gaar, giet ze af en laat ze uitstomen. Voeg een klontje boter, wat melk en peper/zout en nootmuskaat toe en stamp het tot een mooi glad geheel.
- Vet de Ovenschaal in met een beetje boter en doe de puree erin.
- Leg de uitgelekte asperges erop en verdeel de in plakjes ham erover.
- Verdeel de geraspte kaas over de ham.
- Maak een mengsel van de eieren, crème fraîche en de fijngesneden lente uitjes en giet dit over de kaas.
- Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Lekker met rabarber.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top