1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. " RoMmELiGe" aardappeltjes uit de oven.....

" RoMmELiGe" aardappeltjes uit de oven.....

  • Wereld, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2019

Ingrediënten 4 personen


3 el olijfolie
grof zeezout
zwarte peper
rozemarijn naar smaak
12 nieuwe middelgrote aardappelen


Verder heb je nodig


Pan, bakplaat, stamper

" RoMmELiGe" aardappeltjes uit de oven.....

Zo ontzettend lekker: crispy geplette aardappeltjes uit de oven.Geen idee wat te maken? Dan zijn krokant gebakken aardappeltjes altijd een goed antwoord. Deze zijn net even anders. Na het garen worden de aardappeltjes geplet, zodat ze nóg knapperiger kunnen worden.

Veel variatie qua kruiden mogelijk, zoals ....
https://www.smulweb.nl/recepten/1468475/Krielaardappeltjes-met-ranchkruiden-uit-de-oven-het-kruidenmixrecept
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar (afhankelijk van de grootte).

Besprenkel een bakplaat met olijfolie en leg er de gekookte aardappels op. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de aardappeltjes zit.

Verwarm je oven voor op 220 graden. Plet voorzichtig met een aardappelstamper de aardappels, maar zorg dat ze nog wel een geheel blijven.

Draai de stamper en herhaal deze stap. Besmeer de bovenkant met extra olijfolie, zout, de gemalen zwarte peper en wat fijn gehakte rozemarijn.

Bak de aardappels in 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn en serveer meteen.

Serveertip

Ook lekker met oregano , tijm of kruiden die je lekker vindt. Ik gebruik soms ranchkruiden.

Bron

Culy.nl eigen foto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top