Gevulde tomaten met gehakt op z'n Vietnamees (Ca chua nhoi thit)

  • Vietnamees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2019
  • Gevulde tomaten met gehakt op z'n Vietnamees (Ca chua nhoi thit)

    Gevulde tomaten met gehakt op z'n Vietnamees (Ca chua nhoi thit)

    Gevulde tomaten met gehakt op z'n Vietnamees (Ca chua nhoi thit)

Erg pittig gerecht dat super lekker smaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 tomaten, bij voorkeur Roma tomaten

voor de garnering :
witte peper, vers uit de molen
1 lente-ui, in ringen
2 el gefrituurde sjalot
takjes koriander

voor de vulling :

300 gr varkensgehakt
6 gedroogde boomorenpaddenstoelen
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 lente-uien, in ringen gesneden
2 el vissaus
¼ th lepel zwarte peper
½ th lepel zout

voor de tomatensaus :

1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geplet
½ th lepel suiker
1 el vissaus
½ kg bliktomaten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de bovenkant van de tomaten open en schep er het vruchtvlees uit. Houd de bovenkant of het deksel van de tomaat apart.
Bereid de vulling:
-meng het gehakt met de fijngehakte paddenstoelen.
-Meng er de knoflook, sjalot, lente-ui door en breng op smaak met vissaus, zwarte peper en zout.
Bereid de tomatensaus:
-fruit op een zacht vuur de sjalot met de geplette knoflook, doe er de tomaten en suiker bij en breng op smaak met vissaus.
- Laat de tomatensaus gedurende 15 minuten inkoken, of tot dit een mooi dikke saus wordt.
-Vul de opengesneden tomaten met het gehaktmengsel, zet er het tomatendeksel op.
-Plaats de tomaten in een ovenschaal in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 15 minuten.
-Schep een paar eetlepels van de tomatensaus op een serveerbord, leg er een aantal gevulde tomaten op en werk af met een draai uit de pepermolen, lente-ui, gefrituurde sjalot en koriander.

Bron

VTM

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten