Koreaanse bibimbap met gehakt, spiegelei en spinazie

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Koreaanse bibimbap met gehakt, spiegelei en spinazie

    Koreaanse bibimbap met gehakt, spiegelei en spinazie

    Koreaanse bibimbap met gehakt, spiegelei en spinazie

Een bibimpap is een Koreaanse rijstschotel bestaande uit allerlei lekkers, maar met als basis rijst. Het wordt geserveerd met verschillende bijgerechten. In  dit recept kiezen we voor pittig gehakt, veel groenten en een spiegeleitje. De moeite om zelf te maken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de rijst en gehakt :

300 g zilvervliesrijst (ongekookt)
400 g gehakt (gemengd)
2 tl paprikapoeder
1 tl currypoeder
1 tl korianderpoeder
½ Jalapeno chilipeper
1 ui
3 tenen look
zeste van 1 citroen
sap van 0,5 citroen
50 g tomatenconcentraat
olijfolie
peper
zout

voor de eitjes :

4 eieren
boter
peper
zout

voor de groentengarnituren :

2 dikke wortelen
1 courgette
200 g kastanjepaddenstoelen
3 handvol spinazie
200 g sojascheuten
sushi-azijn
olijfolie
lookpoeder
peper
zout

voor de afwerking :

½ bot koriander
sojasaus
2 limoenen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de rijst en het gehakt:
-snij de ui, chilipeper en look fijn. Meng samen met de specerijen onder het gehakt. Voeg ook de zeste en sap van een citroen én het tomatenconcentraat toe. Kruid met peper en zout.
Verhit olijfolie in een pan. Bak het gehakt aan in de hete olijfolie.
-Breng water aan de kook en kook de rijst met een snuif zout gaar volgens de verpakking. Giet af.
Voor de groentengarnituren:
-snij de paddenstoelen in vier. Was de courgette, schil de wortelen en snij in fijne reepjes (junienne).
-Doe de julienne van wortel en courgette in twee kommetjes. Besprenkel met sushi-azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
-Bak de paddenstoelen op in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Meng er de spinazie en wat lookpoeder onder.
-Stoof gaar en zet opzij.
Voor het spiegelei:
-smelt boter in een pan. Breek het ei in de gesmolten boter. Bak een spiegelei. Kruid met peper en zout. Steek eventueel uit met een ring.
Serveren:
-neem een diep bord.
-Verdeel het gehakt, de rijst, julienne van wortel en courgette, spinazie en paddenstoelen over het bord.
- Leg er sojascheuten en het eitje bij.
-Werk af met sojasaus, koriander en limoenpartjes.

Bron

vtm - sofie dumont

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten