1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. ****SPEKLAPJES IN ZOETZURE SAUS****

****SPEKLAPJES IN ZOETZURE SAUS****

Door: harry_bijl

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2019

Ingrediënten 4 personen


=300 gram Basmatirijst. = 3cm Gember.
=4 eetl. extra sinaasappeljam.
=3 eetl.Sojasaus. = 2 eetl. Olie.
=280 gram Speklappen a la minute,
(naturel)
=400 gram Japanse Wokgroente.
=200 gram Tauge.


Verder heb je nodig


+KOOKPAN+
+KOEKENPAN+
+WOK+


Houd je van pittig ?
Voeg sambal naar smaak toe
aan de zoetzure saus !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Kook de rijst volgens aanwijzigingen op de
verpakking.
2.Schil ondertussen de gember en snijd fijn.
Meng voor de zoetzure saus de gember met de
sinaasappeljam,Azijn, Ketchup en 2 eetl. sojasaus.
Snijd de speklapjes in stukjes van 5 cm.
3.Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak
de speklapjes op hoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Draai het vuur laag voeg de zoetzure saus toe en schep
1 minuut om.
4.Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente
3 minuten.Voeg de tauge en de rest van de sojasaus toe
en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout
Serveer met de speklapjes in zoetzure saus en de rijst.
Lekker met fijngesneden bosui.

Tags

Serveertip

*WIJNTIP* Bree Merlot:

Bron

Dirk Supermarkten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top