1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. SALAT OLIVJÉ ......

SALAT OLIVJÉ ......

  • Russisch, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2019

Ingrediënten 6 personen


500 gr kruimige aardappels
200 gr corned beef
150 gr doperwtjes
10 zilveruitjes kleingemaakt
4 grote augurken in kleine blokjes gesneden
1 zoete appel in kleine blokjes
6 volle el mayonaise
4 el witte wijn azijn
2 tl mosterd
1 snuf peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Pa, mes, Snijplank, serveerschaal


SALAT OLIVJÉ ......
SALAT OLIVJÉ  ......

   
 Een huzarensalade is een salade met aardappel en vlees.  In Rusland zelf is de salade bekend onder de naam SALAT OLIVJÉ, naar de van oorsprong Belgische kok Lucien Olivier die de salade rond 1860 in Moskou introduceerde.Een huzarensalade bevat doorgaans de volgende ingrediënten: aardappel, vlees, appel, rode biet, augurk en zilverui. Ze wordt aangemaakt met Franse dressing (vinaigrette) en geserveerd met wat garnituur, een beetje mayonaise en toast.

In sommige varianten worden de ingredienten niet te klein gesneden en niet geprakt, zodat deze herkenbaar blijven, in andere varianten wordt een deel van de ingredienten gemalen en met mayonaise vermengd. Het is maar waar je voorkeur naar uit gaat.

Ik maakte deze op de familie bbq en het is dan leuk, dat schoondochter het recept vraagt om op een eigen feestelijke bbq te kunnen  serveren.Doperwten, paprika, peen, ham, cornedbeef en ei zijn vaak aan te treffen in een huzarensalade. Hedendaagse kant-en-klaar gekochte huzarensalades hebben vaak het karakter van een smeerbare pasta. ( brr)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en kook de aardappels in een kippenbouillonblokje gaar. Pureer de aardappels als ze gaar zijn met een stamper en voeg de mosterd, witte wijn azijn en de mayonaise toe en meng het geheel goed door elkaar.
Afkoelen.

Snij de corned beef in kleine stukjes en voeg deze bij de aardappelmassa en meng weer goed.


Meng als laatste de doperwten, appel, zilveruitjes en augurkjes door het geheel. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
( Eventueel nog wat mayo, mosterd en of witte wijn azijn)
Neem een serveerschaal en bekleed deze eventueel met sla naar keuze. Leg er de salade op en bestrijk deze nog eventueel dun met mayonaise.

Decoreer de salade naar eigen inzicht met ingrediënten die je lekker vindt. ( Uitjes, augurk, tomaat ei vlees, kappertjes enz )

Bron

Van een vriendin gekregen. Eigen tekst en foto.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top