1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Groentegratin met eiermimosa

Groentegratin met eiermimosa

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2019

Ingrediënten 4 personen


Perziebonen 500 g
gemengde bospaddenstoelen 500 g
sjalotten 2
knoflook 2 teentjes
eieren 2
paneermeel 1 el
parmezaan (gemalen) 1 el
olijfolie
boter
bonenkruid (gedroogd)1 tl
peper
zout


Groentegratin met eiermimosa
Groentegratin met eiermimosa

Lekkere groentegratin uit de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Kook de eieren hard, laat ze afkoelen.
2 Blancheer de sperziebonen beetgaar in gezouten water met het bonenkruid. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
3 Wrijf de paddenstoelen droog schoon. Bak ze kort op hoog vuur, in boter of olie.
4 Fruit de fijngesnipperde sjalotjes en knoflook glazig in een lepeltje olijfolie. Doe er de boontjes bij, laat even stoven.
5 Vermeng de paddenstoelen en de boontjes, kruid met peper en zout. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal.
6 Pel de gekookte eieren en prak ze met een vork. Vermeng de eiermimosa met het paneermeel en de gemalen kaas. Verdeel over de groenten en beleg met vlokjes boter.
7 Zet de gratin 10 minuten onder de grill.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top