Zuurvlees

  • Saus/dressing
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-07-1999

zuur vlees

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
*600 gram runderpoulet
*4 uien (middelgroot)
*2 dl azijn
*21/2 dl water
*1 dl rode wijn of rode port
*4 a 5 laurierblaadjes
*15 kruidnagelen
*bieslook
*dragon
*rozemarijn of karwijzaad
*1 thel. mosterd
*beetje zout
*2 a 3 eetl. worcestersauce
*2 eetl.ketjap
*2 theel. buisman
*3 eetl.appelstroop
*1 eetl.suiker
*4 plakken peperkoek
*1 scheut koffiemelk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Uien smoren in de braadpan.
Runderpoulet toevoegen en aanbraden.
Alle ingredienten toevoegen behalve de peperkoek en koffiemelk.
ca. 11/2 tot 2 uur laten suderen en af en toe doorroeren.
Laurierblaadjes verwijderen en koffiemelk toevoegen.
Gerecht binden door toevoegen peperkoek (verkruimeld).
Indien je de saus dikker wil hebben met wat aardappelzetmeel binden.
Eventueel de zoet/zure smaak corrigeren met wat suiker of azijn.

Serveertip

Als saus gebruiken bij patat of gebakken aardappelen.
Ook lekker met brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten