Hollandse borrelplank
- Nederlands, Nagerecht
- 10-20 min.
.
Ingrediënten 4 personen
250 gram Zuid-Hollandse grillworst (Streeckgenoten)200 gram oude kaas
150 gram Limburgse metworst (Streeckgenoten)
4 sneetjes roggebrood
2 eetl. grove Zaanse mosterd
330 gram augurken zoetzuur extra fijn
320 gram zilveruitjes zoetzuur
120 gram Zeeuwse leverworst (Streeckgenoten)
120 gram Brabantse bourgondische rib (Streeckgenoten)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Verwarm de grillworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakjes.
Snijd ondertussen de kaas in blokjes en de metworst in plakjes.
Snijd de sneetjes roggebrood in vieren en doe de mosterd in een schaaltje.
Laat de augurken en zilveruitjes uitlekken.
Verdeel de worst, kaas, mosterd, augurken, zilveruitjes, leverworst, rib en roggebrood over een borrelplank.
Bron
AH
Serveertip
Streeckgenoten Vleeswaren zijn alleen verkrijgbaar in Albert Heijn-winkels in de betreffende regio's of via ah.nl.
Je kunt ze vervangen door gewone grillworst, metworst, leverworst en casselerib of katenspek.