1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Door: ikkes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen, vastkokend, geschild
75 gram belegen kaas, geraspt
2 tenen knoflook, geperst
1/2 beker slagroom


Verder heb je nodig


Eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Tags

,

Aardappelgratin
Aardappelgratin

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes.
Leg de aardappelplakjes in lagen in de met boter ingevette ovenschaaltjes, bestrooi elke laag met een beetje kaas, knoflook, peper en zout.
Schenk de slagroom over de aardappelen.
Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en bak de gratins in het midden van de oven in 50 min. goudbruin en gaar.
Verwijder de folie na 20 min.
Laat de gratins uit de oven 5 min. rusten voordat u ze serveert.

Tags,

Serveertip

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden.
Warm de gratins afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top